Tlumič řízení, jaký, kde a za kolik
+4
Sobi
Lukša
Snake
Roko
8 posters
Strana 3 z 3
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Tlumič řízení, jaký, kde a za kolik
Zdar chlapi Díky za vyčerpávají rady ohledně tlumiče,je jich mrak a přesně tohle jsem potřeboval,doporučit to co funguje. Objednám v pondělí Hyperpro i montážní sadou. Ještě jednou dík......
Snake- Poèet pøíspìvkù : 736
To Boris:
Jj, to je přesně ten, který jsem od Hyperpro doporučoval...
Jj, to je přesně ten, který jsem od Hyperpro doporučoval...
Martas.9- Poèet pøíspìvkù : 123
Zdar, tlumič od Ohlinse najdete na jejich webu (myslím Harris) - máme v odkazech na našich stránkách.
A tady je ten kit o kterém psal Marťas:
http://www.raceandtrack.com/shopitem.php?stock=RT-SD000650&link=Harris&manf=Harris&descrip=Handling Mods&maincat=Handling&item=Damper Fitting Kits
A tady je ten kit o kterém psal Marťas:
http://www.raceandtrack.com/shopitem.php?stock=RT-SD000650&link=Harris&manf=Harris&descrip=Handling Mods&maincat=Handling&item=Damper Fitting Kits
Zdar chlapi,
omlouvám se, že jsem tady chvilku nebyl, ale mám do pondělí dovolenou a doma mám velice pomalé připojení na net, takže na to nemám nervy. Teď jsem u ségry, tak jsem se zastavil na skok i tady....
Co se týče volby tlumiče, jednoznačně doporučuju Ohlins. Zaprvé jde znát, že měníte jednotlivé polohy, u jiných většinou poznáte jen krajní polohy a možná střed, tzn. buď úplně volný (nebezpečí tankslappingu- rozkmitání řidítek) anebo úplně utažený (nehrozí tankslapping, ale máte mnohem horší odezvu od přední části motorky).
Zadruhé má Ohlins mnohem větší kapacitu oleje v tlumiči (pokud si všimnete, má Ohlins oddělenou nádržku oleje)= mnohem delší životnost a navíc mnohem méně pění, čili se tlumící účinnek za agresivní jízdy téměř nesnižuje. Další výhodou je, že za celou dobu, co mám Ohlins, tak jsem ho nemusel přetěsňovat.
Co se týče dostupnosti tlumiče Ohlins na SP-2, tak si myslím, že se dá sehnat, já ho na SP-2 mám, ale na druhý pokus.
Poprvé jsem koupil omylem Ohlinse na SP-1, pak jsem ho prodal někomu přes internet, ale jak už tady někdo zmínil, SP-1 menší průměr osy řízení (je plná, kdežto SP-2 má dutou osu a tím pádem větší průměr).
Výhoda tlumiče Ohlins na SP-2 je v tom, že se dá použít (s mírnou úpravou) i na SP-1. Já, když jsem měl ještě obě motorky SP-1/SP-2 tak jsem si je přehazoval. Pokud někdo bude mít zájem, popíšu a nafotím, co se musí udělat.
Jen bych ještě chtěl dodat, že to neznamená, že ostatní tlumiče jsou na piKAču. Jen s nimi třeba nemám zkušenosti, nebo je znám z jiných motorek od kamarádů z okruhů atd...
Jeden z dobrých tlumičů je třeba Scott- rotační tlumič, který se používal z počátku na kroskách, teď i na silnicích. Měl jsem ho na SP-1 než mi ho ty Kurvy ukradly. Špatný není ani TOP model od Hyperpro.
Ohlins jsem měl na ZX-6RR, SP-1, SP-2, moje žena ho měla na R-6 a nikdy žádný problém.
Další rada je, pokud neseženete Ohlins na SP-2, koupit univerzál (stejně se tlumič neliší) a pak si sehnat jen držák na SP-2 od jiné firmy. Vím, že ho dělá Harris- můj kamarád ho třeba má (myslím tím, že má tlumič Ohlins a držák Harris) a je super, že nemusíte měnit hrazdičku (což u Ohlins kitu na SP-1/2 udělat musíte).
Sorry, ten příspěvek je trochu rozevlátý, ale jak říkám, jsem u ségry a nemám moc času. Tak se mějte a hned jak budu u netu tak napíšu víc.
omlouvám se, že jsem tady chvilku nebyl, ale mám do pondělí dovolenou a doma mám velice pomalé připojení na net, takže na to nemám nervy. Teď jsem u ségry, tak jsem se zastavil na skok i tady....
Co se týče volby tlumiče, jednoznačně doporučuju Ohlins. Zaprvé jde znát, že měníte jednotlivé polohy, u jiných většinou poznáte jen krajní polohy a možná střed, tzn. buď úplně volný (nebezpečí tankslappingu- rozkmitání řidítek) anebo úplně utažený (nehrozí tankslapping, ale máte mnohem horší odezvu od přední části motorky).
Zadruhé má Ohlins mnohem větší kapacitu oleje v tlumiči (pokud si všimnete, má Ohlins oddělenou nádržku oleje)= mnohem delší životnost a navíc mnohem méně pění, čili se tlumící účinnek za agresivní jízdy téměř nesnižuje. Další výhodou je, že za celou dobu, co mám Ohlins, tak jsem ho nemusel přetěsňovat.
Co se týče dostupnosti tlumiče Ohlins na SP-2, tak si myslím, že se dá sehnat, já ho na SP-2 mám, ale na druhý pokus.
Poprvé jsem koupil omylem Ohlinse na SP-1, pak jsem ho prodal někomu přes internet, ale jak už tady někdo zmínil, SP-1 menší průměr osy řízení (je plná, kdežto SP-2 má dutou osu a tím pádem větší průměr).
Výhoda tlumiče Ohlins na SP-2 je v tom, že se dá použít (s mírnou úpravou) i na SP-1. Já, když jsem měl ještě obě motorky SP-1/SP-2 tak jsem si je přehazoval. Pokud někdo bude mít zájem, popíšu a nafotím, co se musí udělat.
Jen bych ještě chtěl dodat, že to neznamená, že ostatní tlumiče jsou na piKAču. Jen s nimi třeba nemám zkušenosti, nebo je znám z jiných motorek od kamarádů z okruhů atd...
Jeden z dobrých tlumičů je třeba Scott- rotační tlumič, který se používal z počátku na kroskách, teď i na silnicích. Měl jsem ho na SP-1 než mi ho ty Kurvy ukradly. Špatný není ani TOP model od Hyperpro.
Ohlins jsem měl na ZX-6RR, SP-1, SP-2, moje žena ho měla na R-6 a nikdy žádný problém.
Další rada je, pokud neseženete Ohlins na SP-2, koupit univerzál (stejně se tlumič neliší) a pak si sehnat jen držák na SP-2 od jiné firmy. Vím, že ho dělá Harris- můj kamarád ho třeba má (myslím tím, že má tlumič Ohlins a držák Harris) a je super, že nemusíte měnit hrazdičku (což u Ohlins kitu na SP-1/2 udělat musíte).
Sorry, ten příspěvek je trochu rozevlátý, ale jak říkám, jsem u ségry a nemám moc času. Tak se mějte a hned jak budu u netu tak napíšu víc.
Martas.9- Poèet pøíspìvkù : 123
Snake napsal:Čau Redicku,ten tvůj Ohlins asi na SP 2 asi nepasuje,viď? Pokud ano,šel bych do něho.
Zdarec Snaku, hele mělo by to být stejný ale stejně tak bys ho musel dát na bok k rámu. Já ho sehnal na motorkářích a myslím si že tam je právě ještě jeden.
Anonymní- Anonymní
Čau Redicku,ten tvůj Ohlins asi na SP 2 asi nepasuje,viď? Pokud ano,šel bych do něho.
Ohlins
zdar kluci, hale ten Ohlins co mám budu dávat z boku na vidle , jelikož a protože to není origo na SP1 je moc dlouhej takže nejde dát nahoru . Což ale nevadí už jsem vylaboroval jak na to. udělám uchycení na rámu z boku a pod levou vidli dám nějakou objímku. Jinak prosím vás jetli někdo prodává Ohlins na netu tak to já fakt nejsem. Já jsem rád že ho mám.
Anonymní- Anonymní
From SNAKE:
Tak jo,nové a důležité téma, mám dotaz na Marťase, chci namontovat tlumič ,co mě doporučíš? Dík měj se.
Tak jo,nové a důležité téma, mám dotaz na Marťase, chci namontovat tlumič ,co mě doporučíš? Dík měj se.
Snake napsal:Máš pravdu,tady jsme blbě, pújdu na kutě,dobrou kluci,joo kdyby jste někdo mluvil s Marťasem dejte mu echo,rád si nechám poradit. Dík a dobrou.........Sobi napsal:tak najdi info, něco sepiš do wordu, přidej nějaký obrázek a já to tam namontuju.
Jinak kluci zkuste dodržovat temata. Kdo sem vleze tak bude mít chaos v tom, co se kde řeší
Snaku máš tam novou sekci v technice. Dej si tam dotaz
Máš pravdu,tady jsme blbě, pújdu na kutě,dobrou kluci,joo kdyby jste někdo mluvil s Marťasem dejte mu echo,rád si nechám poradit. Dík a dobrou.........Sobi napsal:tak najdi info, něco sepiš do wordu, přidej nějaký obrázek a já to tam namontuju.
Jinak kluci zkuste dodržovat temata. Kdo sem vleze tak bude mít chaos v tom, co se kde řeší
To Snake: v každým případě bych počkal co Ti řekne MarŤas. Přesně jak pravil Lukša
Sobi napsal:ahoj, s Redickem jsem o tom mluvil. Má to samé co já. Je to Ohlins, který se uchytává mezi rám a spodní brejle, resp. jako HRC. Říkal, že nějakým způsobem ho chce uchytit. Ale jak to teda nevím.
Čau sobi, asi přestanu laborovat a dám tam Martis, vypadá docela dobře,snad to něco vydrží,chci tlumič dopředu.
Zrovna tady s Lukšou plkáme o nějakých drobných za údržbu.
ahoj, s Redickem jsem o tom mluvil. Má to samé co já. Je to Ohlins, který se uchytává mezi rám a spodní brejle, resp. jako HRC. Říkal, že nějakým způsobem ho chce uchytit. Ale jak to teda nevím.
Tak hlavně že jsi v pohodě, a co se týká motorky,ani nemluv. Už mám kompletně rozebráno,kapoty a nádrž v lakovně,přední guma,olej,desky,řetězovka a jiné drobnosti a je to za patnáct . Ještě ten tlumič a budu totálně suchý ,jéééééé....Lukša napsal:JJ už jsem v poho.
Schvátil mě Morybundus Turbo a tejden jsem prospal s vysokýma horečkama, no a po deseti dnech jsem byl fit.
No slast řeknu ti, 5dní jsem měl v kuse skoro 39. Doufám že mám na dlouho klid.
A co ty, už máš zazimováno, nebo ještě plánuješ že vyjedeš? Já byl naposled v neděli, hned jak jsem byl fit a pak jsem to už definitivně zapíchl. Čeká mě velký servis To se na tom pěkně prohnu, takže si s těma doplňkama nemůžu vyskakovat. Jen to nejnutnější...třeba tlumič
JJ už jsem v poho.
Schvátil mě Morybundus Turbo a tejden jsem prospal s vysokýma horečkama, no a po deseti dnech jsem byl fit.
A co ty, už máš zazimováno, nebo ještě plánuješ že vyjedeš? Já byl naposled v neděli, hned jak jsem byl fit a pak jsem to už definitivně zapíchl. Čeká mě velký servis To se na tom pěkně prohnu, takže si s těma doplňkama nemůžu vyskakovat. Jen to nejnutnější...třeba tlumič
Až bude Marťas online zkusím se ho zeptat. Moc toho na výběr není a nebo neumím hledat...... A co ty? Prej jsi byl nějaký chorobný? Už jsi v cajku?Lukša napsal:Áha to jsem netušil, myslel jsem že je to stejný
No jinak už ti neporadím....pátrej a nebo se zeptej Marťase jestli o něčem neví. Má k tomu přece jen blíž.
Áha to jsem netušil, myslel jsem že je to stejný
No jinak už ti neporadím....pátrej a nebo se zeptej Marťase jestli o něčem neví. Má k tomu přece jen blíž.
Jojo máš pravdu,jenže ten bude pasovat Tobě,mě ne ,mám jiný průměr matice krku . Mám pocit že na SP 2 to snad Ohlins nedělá.........Lukša napsal:Čau Hade,
právě Redick jeden Ohlins prodává, ale nedostal jsem z něho proč a co za to. Taky by se mi šiknul, objevil jsem ten jeho inzerát na motoinzerci v sekci ND.(tak na to mrkni)
Čau Hade,
právě Redick jeden Ohlins prodává, ale nedostal jsem z něho proč a co za to. Taky by se mi šiknul, objevil jsem ten jeho inzerát na motoinzerci v sekci ND.(tak na to mrkni)
Čau pánové,když mluvíte o tlumiči,nemáte ne někoho kontakt? Nemůžu ani boha sehnat Ohllins na SP 2. Určitě tlumič chci, je jich docela slušný výběr,jenže. Ohllins nemají nikde se sadou na dvojku a já ho chci a chci
Budu rád za každou radu,dík..........
Budu rád za každou radu,dík..........
Tak ta cena je super!! jenže budu toho mít i tak dost Uf Uf a krásný noje kapoty je to poslední..Každopádně kdyby někdo potřeboval něco jinýho..Tak se o jeden set můžeme podělit (červeňáčci) no kdyby někdo potřeboval nový boky, tak já se o masku postarám (možná bych snesl i podsedlák)
Roko- Poèet pøíspìvkù : 203
Tlumič řízení, jaký, kde a za kolik
Lukša napsal:Tož to už só pěkné chechtáky. Momoentálně ale sám za sebe nic podobného řešit nebudu. Ikdyž je to lákavá nabídka, tak vyčkám co to motorka bude potřebovat,(čeká mě letos big servis) no a potom to ostatní.
BTW: Co ten tlumič, ještě ho máš?
Jestli myslíš ten Ohllins tak ano.
Anonymní- Anonymní
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Jaký benzín používáte?
» zadní tlumič Ohlins, kola na SP-1
» jaký olej???? - prosím berte to jako anketu kdo co leje do SPčka
» zadní tlumič Ohlins, kola na SP-1
» jaký olej???? - prosím berte to jako anketu kdo co leje do SPčka
Strana 3 z 3
Povolení tohoto fóra: