Převodovka
+2
Sobi
baby
6 posters
Honda VTR-SP :: Servis :: Motor
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Re: Převodovka
Snake, taky si to říkám, nebo spíš doufám. Protože když si vzpomenu na celou historii, tak to bylo asi takhle - v sobotu jsem si řekl, že máznu řetěz. Zdál se mi nějakej zatuhlej, tak že ho nejdřív vyperu v ketten pračce. Tehdy jsem si všiml, že to klape. Opravdu důkladně jsem ho vyčistil a jak byl ještě mokrej a vláčnej, tak po klapání žádná známka. Dnes, co se odpařily i poslední zbytky čistidla a už nebyl zas tak vláčnej, klapání znova. Po namazání míň.
Zdar Lubore, znepokojovat se nemusíš. Tenhle zvuk mě provázel dva roky. Taky jsem hledal, ale nic nenašel. Každopádně po výměně kompletní řetězové sady to naprosto ustalo a mám klid. Tzn, že to nepříjemné klapání je spojené s řetězovkou..... Měj se.
Snake- Poèet pøíspìvkù : 736
Lubor napsal:Chlapci, potřebuju poradit. Dřív jsem si toho možná nevšiml, ale dnes, když jsem mazal řetěz, tak jsem zaregistroval z prostoru řetězového kolečka /hřídele/poměrně hlasitý "klapání". Prostě, pomalu otáčím kolem a v pravidelných intervalech se to ozývá. Lup, lup, lup nebo klap, klap, klap. Mám se tím stresovat? Bohužel, něco mi říká, že mám.
hm, knemuze to delat retez o nejaky napinak? jinak kdyz to budes chtit resit, radim sundat spodni vannu a kouknut na to zespodu a pomalu otacek, snad to pujde identifikovat
baby- Poèet pøíspìvkù : 1465
Chlapci, potřebuju poradit. Dřív jsem si toho možná nevšiml, ale dnes, když jsem mazal řetěz, tak jsem zaregistroval z prostoru řetězového kolečka /hřídele/poměrně hlasitý "klapání". Prostě, pomalu otáčím kolem a v pravidelných intervalech se to ozývá. Lup, lup, lup nebo klap, klap, klap. Mám se tím stresovat? Bohužel, něco mi říká, že mám.
Michal.P napsal:Nevíte někdo jestli komponenty převodovky z SP2 pasují do SP1 ?
nezkoumal jsem do detailu, ale myslim ze dost veci je zamenitelnych. co konkretne shanis?
jinak porovnej treba cisla dilu na parts depot
Nevíte někdo jestli komponenty převodovky z SP2 pasují do SP1 ?
Michal.P- Poèet pøíspìvkù : 56
nejaka aktualizace ... motor je venku, byla to fuska ...
Uploaded with ImageShack.us
Nazdar, tak, tak. Karrel mi to vzal z klávesníice... Po budíku nikdy moc nekoukám, ale jedno nebo dvě kola jsem to trošku zjišťoval i včetně teploty vody. Na konci cílovky jednou 247 a potom 243. Vše na 5ku. Zdar
karrlik1000
Zdar..v Brně to budeš mít na tacháči taky,akorát na 5kubaby napsal:Tak to jsi me potesil Sobi ... na Slovaci jsem mel na konci cilovky kolem ~240 a to uz byla sestak zarazrena
Anonymní- Anonymní
Tak to jsi me potesil Sobi ... na Slovaci jsem mel na konci cilovky kolem ~240 a to uz byla sestak zarazrena
Ahoj Baby, na cílovce v Brně budeš rád, když tam lupneš tak na dvě vteřinky 5ku. Šestku netřeba....
Tak chlopi, dneska jsem to slozil. Po dnesku muzu skladat spojky za rekordni cas, protoze jsem si to slozil hned 3x. Po prvnim slozeni byla spojka porat v zaberu, nechapal jsem co se deje, myslel jsme ze jsou slepen lamely. Po par pokuse jsem to zase rozebral, vsiml jsme si, ze jsou tam na konci za vsema lamelama jeste dve takove jakoby perove podlozky tluste cca 2-3mm, v manualu to neni vubec nakraslene. Jednu podlozku jsem otocil naopak a to byl ten problem.
Jinak spatna zprava je, ze to nepomohlo a stale mi ta 6tka jakoby prokluzuje. Tim padem to ted prdim, protoze na sraz bych to nestihl slozit. Akorat je ohrozene Brno, ale mozna to skusim bez te 6tky. Hold na cilovce pojedu kochacku .
Pak se na to vrhnu a uvidime.
Jinak spatna zprava je, ze to nepomohlo a stale mi ta 6tka jakoby prokluzuje. Tim padem to ted prdim, protoze na sraz bych to nestihl slozit. Akorat je ohrozene Brno, ale mozna to skusim bez te 6tky. Hold na cilovce pojedu kochacku .
Pak se na to vrhnu a uvidime.
No pěkné, vypadá to jako....... Jen jim vyčisti žaludky darebákům. Neboj na sraz můžeš i se starýma, šestku nebudeš potřebovat
Sobi
Sobi
chlapi tak to nasere, konecne dosla spojka s pruzinami od EBC co jsme nakonec objednal a po rozbaleni zjistim, ze lamely nebyly v zadnem ochrannem obalu a kdyz jsme se na ne podival, tak vypadali, jak by je uz nekdo jezdil, nebo repasoval. Vyfotil jsem to, ale jen blbym mobilem, moc to nejde videt. Prvni lamela mela vyrazne poskozeni jak korku, tak te oceli an kterem to drzi, bylo to jako by odstipane. Na ostatnich lamelach bylo videt na ocelovych castech osmirglovani. Dneska jsem to poslal z5, ale rikali, ze musi objednat novou a to bude tak do 14dnu, doufam ze stiham sraz.
diky dneska jdu na to, jistota je jistota. kazdopadne kupuju asi komplet spojku od EBC, akorat si nejsme jisty pelchama, jestli je maj. Takze pokus bude asi se staryma a kdyby to nepomohlo tak musim hold nekde sehnat nove.
ne je to uplně v poho, vyšroubuješ ty šrouby dokola a jde dolu. těsnění samozřejmně vyměnit, já používám motorový silikon...
Anonymní- Anonymní
OKMAS napsal:a zkoušel si sundat olejovou vanu? tím magnetem to nemusí být na 100%. navíc je pak ze spodu hezky vidět na kola v převodovce...
skusim, je tam nejaky zadrhel? nebo odsroubuju jen vannu a dam ssi pozor na tesneni (nutna vymena?) nebo se mi neco rozpadne?
no mam to prave uz spis ve stavu kdy je v manualu napsane Service Limit, takze asi na vymenu. Tezko rict kolik to ma najeto .
ale diky chlapi za dalsi napady
Baby to je jednoduchý..Pokud je vše v tolerancích slož to a neřeš proč to funguje..Každopádně jak píše OKMAS, jukni na tu převodovku.
Roko- Poèet pøíspìvkù : 203
a zkoušel si sundat olejovou vanu? tím magnetem to nemusí být na 100%. navíc je pak ze spodu hezky vidět na kola v převodovce...
Anonymní- Anonymní
tak hlapi, dneska jsem vypustil olej a magnetem jsem hledal nejake piliny a diky bohu zadne nejsou. rozebral jsem i spojku a meril plechy i lamely. jen ted nevim jestli ty udaje v manualu jsou uz pro vymenu nebo, ze jsou v pohode jeste . Lamely mam 3.6mm a pruziny mam o nejaky milimetr delsi nez tech 57,5 co tam je myslim. poradi nekdo co by se melo vymenit?
jinak na plechach jsme si obcas vsiml, ze jsou tam male modre flicky, jako ze prehrate. Dela se s tim neco? Spojkovy kos i unasec vypadaj v pohode, bez viditelneho poskozeni a bez drazek.
jinak na plechach jsme si obcas vsiml, ze jsou tam male modre flicky, jako ze prehrate. Dela se s tim neco? Spojkovy kos i unasec vypadaj v pohode, bez viditelneho poskozeni a bez drazek.
Dobrý ,díky pánové tak to jsem si oddychl..Spojku mám v cajku (zlatý brzdy na odvzdušnění), chodí lehoučce a záběr je taky OK.Jenom jsem jsi právě všimnul, že když na řadičku v ostřejším tempu nejdu s vervou, resp. člověk se snaží řadit rychle a přitom se mu podaří kombinace páčka na půl a nerazantní výkop špičkou , tak v ten moment tam ten kvalt nestihnu dostat.Zmínil jsem se o té páčce v tom smyslu, že když se zmáčkne úplně, ulehčí to razanci výkopu ..Zvyklej z Horneta, kde je převodovka "sametovka" a ani na 954ce jsem neměl nikdy problém..Holt se stím dvouválem mazlím či co
E: bez spojky mám stejnou zkušenost, jde to mnohem líp resp. když se hodně podaří je to fofr a jde to jemně
E: bez spojky mám stejnou zkušenost, jde to mnohem líp resp. když se hodně podaří je to fofr a jde to jemně
Roko- Poèet pøíspìvkù : 203
karrlik1000
Roko:Já jsem letos měnil hadičku a ovzdušňoval jsem spojku..Ovzdušňoval jsem to docela dlouho,když jsem to měl málo měl jsem ten samý problém co ty..páčka na doraz a kvaltům se moc nechtělo..Sobi má pravdu,hydraulika je hydraulika 2 prstíčky Zkus to protáhnout přes průhlednou hadičku.třeba najdeš nějakou bublinku.Já to tam valím bez spojky v plné palbě a kvalty tam padají samy,bez jediného problému
Anonymní- Anonymní
To ROKO: řazená obecně u SPčka je dacela tvrdé, když tak ostatní vyvraťte, ale porovnání firestorm vs. SPo je rozdíl. F jde docela ochotně řadit, ale u SP musím postivě dokopávat. (Toť jen můj postřeh). A se spojkou budeš mít určitě něco v nepořádku, protože hydraulika je hydraulika, dva prstíčky.......
Sobi
Sobi
Strana 1 z 2 • 1, 2
Honda VTR-SP :: Servis :: Motor
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: