Chladiče - race
+2
Snake
Sobi
6 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Re: Chladiče - race
Včera bylo příjemných 21, tak jsem byl zase testnout chlazení a dopadlo to asi takhle - zhruba 100 km jízdy po okreskách se teplota pohybovala mezi 73 - 75 stupni, Znojmo ve špičce tam a zpátky cirka 12 km na 1 a 2jku max 89 stupňů. Zatím teda fakt dobrý.
PS - bez bodové ztráty.
PS - bez bodové ztráty.
Tak přátelé, dnes jsem zapojil poslední hadici a chladiče jsou kompletní a funkční. Provedl jsem 30ti minutový zátěžový test a je to dobrý.
Musím uznat, že Sobi to vymyslel perfektně. Vše pasuje s milimetrovou přesností, výborně to vypadá a i funguje.
PS - Knedlo, máš se na co těšit.
Musím uznat, že Sobi to vymyslel perfektně. Vše pasuje s milimetrovou přesností, výborně to vypadá a i funguje.
PS - Knedlo, máš se na co těšit.
Lubor se spletl, v okruhu je 2,5l + 0,4 nádobka.... Ono navíc záleží jak dlouhé hadice kdo dá. Pokud pokrátíš hadici z termostatu a na spojkách kjednotlivým chladičům, jseš o 1 - 1,5 deci dole, takže v našem okruhu je +/- 2,4l. Výkyv objemu v rámci minima nehraje velkou roli. Samozřejmě pokud by chybělo více jak půl litru, mohlo by se to hypoteticky rychleji ohřívat stojící, naopak pokud bude ventilátor dobře funkční, tak i to by nevadilo.
Lubore já myslím, že ne Jinak Sobi pěkný sem na tu tvoji Cabinu zvědavej.
baby- Poèet pøíspìvkù : 1465
Pro sebe vidím trochu problém v tom, že moje SP2 má náplň chladicí kapaliny 2,9 l.
Nebude 2,5 l málo???
Nebude 2,5 l málo???
tak konečně už!!! Vše funguje jak má. ECT senzor jsem musel dát zpět.
Tááákže, ECT senzor komunikuje s řídící jednotkou, další kablík jde přes baro senzor do Map senzoru a poslední přes přístrojovku ukazuje aktuální teplotu vody po výstupu z motoru. No po delším martiriu jsem vrátil zpět termostat i s ECT senzorem, popřepojoval jsem hadice a znovu start. Kromě velmi bohaté směsi na racingovém vstřikování, vše OK. Pokusím se přidat videjko z telefonu. Jinak musím počkat na víčko chladiče, nejsem schopen odvzdušnit chladící okruh bez tohoto malého dílku. Množství chladící kapaliny vychází na 2,5 litru, tak jako v originální sestavě a to je dobře, ještě, že umím počítat. Teď musím upravit znovu airbox, protože termostat mu zavazí, utěsním ho, kapoty a žeby už? Teda zazimovat.... Nene ještě brzdy a nádrž. Pro tu jsem už snad našel "úpravce", ale těch peněz.....
Tož aby jste se mohli zasmát........
Tááákže, ECT senzor komunikuje s řídící jednotkou, další kablík jde přes baro senzor do Map senzoru a poslední přes přístrojovku ukazuje aktuální teplotu vody po výstupu z motoru. No po delším martiriu jsem vrátil zpět termostat i s ECT senzorem, popřepojoval jsem hadice a znovu start. Kromě velmi bohaté směsi na racingovém vstřikování, vše OK. Pokusím se přidat videjko z telefonu. Jinak musím počkat na víčko chladiče, nejsem schopen odvzdušnit chladící okruh bez tohoto malého dílku. Množství chladící kapaliny vychází na 2,5 litru, tak jako v originální sestavě a to je dobře, ještě, že umím počítat. Teď musím upravit znovu airbox, protože termostat mu zavazí, utěsním ho, kapoty a žeby už? Teda zazimovat.... Nene ještě brzdy a nádrž. Pro tu jsem už snad našel "úpravce", ale těch peněz.....
Tož aby jste se mohli zasmát........
Nama davat jen nějaký odpor? Že by se to dalo ojeb*t .
Ahoj, tak vše nalito, namontováno a spojeno i včetně nového upraveného vstřikování a točím, točím a nic
Vypadá to, že současná elektronika si neumí poradit bez termostatu. Zítra musím zapojit aspoň jeho senzor a uvidím co se bude dít. Musím zjistit, jaká data potřebuje k životu ECT senzor. Přinejhorším půjde termostat zpět.
EDIT1: tak zdá se, že čte jen teplotu vody, tož ho tam zašuju zpět do nějakého fitinku. Zítra pokračujeme.......
Vypadá to, že současná elektronika si neumí poradit bez termostatu. Zítra musím zapojit aspoň jeho senzor a uvidím co se bude dít. Musím zjistit, jaká data potřebuje k životu ECT senzor. Přinejhorším půjde termostat zpět.
EDIT1: tak zdá se, že čte jen teplotu vody, tož ho tam zašuju zpět do nějakého fitinku. Zítra pokračujeme.......
tak dneska, provedeno čištění všeho, ustaveny hadice na olej, nový oil filtr, nalito do Castrooooolu. Ve čtvrtek dovezu poslední hadice a neliju Motul do chladičů. Snad nikde nic nepoteče. Držte palce v sobotu, nejpozději v neděli bych rád Cabínku nastartoval a zahřál...
Díky Rokosimu mám dokonalé laser výpalky držáků všeho..... Díky Roko
Díky Rokosimu mám dokonalé laser výpalky držáků všeho..... Díky Roko
Ahoj, nasadím 150 let starý gumy a nastřílím do nich hřeby.... né jestli, tak to musím jen nahodit v garáži;) a "zatopit" pod kotlem, ať vím co dělá teplota a větrák. No ono to nebude tak jednoduché.... Ještě s novou vstřikovací jednotkou, ale doufám, že vše proběhne v klidu.
Lubore, jsou to rozřezané a upravené původní hadice na origo chladič. ještě jsem to neplatil, ale cca do 500,- vč. vaření, hadic, a zalisování. Včera jsem to rozměřil a dnes nalisují druhé konce hadic. Dělají to u nás v tech. službách. (tlakové olejové a hydraulické hadice)
Lubore, jsou to rozřezané a upravené původní hadice na origo chladič. ještě jsem to neplatil, ale cca do 500,- vč. vaření, hadic, a zalisování. Včera jsem to rozměřil a dnes nalisují druhé konce hadic. Dělají to u nás v tech. službách. (tlakové olejové a hydraulické hadice)
Hele, a ta úprava hadic je na origo oleják? Začínám být nedočkavej a těšit se, jak děcko na Vánoce. Perfektní práce.
No to abys ještě přezul na zimní s tím brmmmm vrmmmm
tááák a hadičky na 80%....... dnes změřená délka a místo kam příjdou, zítra zamáčknout druhé konce a koupit olej vodu a ------- brmmmmm vrrrrmmmmmmm
Člověče, tak teda nevím, jestli ti hoši z HRC oddělení o něco nepřicházejí, že tě neznaj. Chladiče už vymysleli dřív, ale ta dřevěná bouda by se jim mohla na něco hodit.
Ahoj, pokračování...... víkend využit na 120%. nalezeno místo pro olejový chladič, vytvořeny držáky (prozatimní) ať je štábní kultura, změřena délka olejových hadic, zítra nechám vyrobit, dodělaný záklop na boudě pro koníka a tuna hřibů nalezena při procházce v lese....
Tak to bude mit Lubor radost
koukam koukam a musim rict ze je to pekne, ty si hotovej HRC ladic!!!!
KNEDLA- Poèet pøíspìvkù : 82
Ahoj, tak zase kousíček, jsem nějak moc pracovně vytížený a jde to pomalu, navíc všechno člověk měří ve vzduchu.... délky, úhly. no prostě fuj. Hodně času to zabírá. Ale chlazení vody hotovo, jen musím dovézt ještě dvě kolínka 45st. Během příštího týdne dorazím snad olejový chladič a pak už začnem testovat:twisted: snad.....
tak další pokračování........ vrtule na chladič zajištěna a sedí. JOOOOOOOOOooooooooo:lol!:
Vypada to luxusně! Sobi dobrá práce.
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: